luni, 24 martie 2014

Cifre şi numere

Descărcaţi acest material didactic de aici.
Am lucrat aceste planşe pentru că nu am găsit nicăieri ceva asemănător. Primele zece planșe conțin cifra şi numărul corespunzător, însotit de o poezie scurtă, mulțimea corespunzătoare şi exemplificarea scrierii, iar ultimele zece planşe conţin numerele naturale formate din zeci, din concentrul 0-100, precum și numărul 100. Dacă aveți păreri diferite, puteți face unele modificări de formă sau de conținut, materialul fiind unul ușor editabil.

Mult succes!
Cu drag,

7 comentarii:

Iulia Aldescu spunea...

Foarte frumoase si utile materialele! Multumesc!
Era foarte bine daca in partea inferioara a paginii era pe liniatura tip 1 scrisa cu litere de mana si denumirea cifrei sau a numarului. :)

Loreta Țivlea spunea...

Nu cred că acest lucru e operativ şi numai pentru faptul ca literele necesare scrierii denumirii cifrelor se studiaza mai târziu decât cifra în sine. Scriind denumirile cu litere nu faci altceva decât să introduci în viaţa copilului şi aşa destul de aglomerat de materia şcolară o nouă necunoscută, greu de decriptat. Gândeşte-te numai că pentru a scrie cu litere numărul "zece" îl foloseşti pe "z" care se studiază abia la sfârşitul anului şcolar! Să nu mai discut despre grupul "ce" că deja am creat mai multe probleme decât vroiam să rezolvăm prin afişarea planselor în clasă.
Mult succes, mai tânără colegă!

Unknown spunea...

de unde se poate descarca originalul?

Loreta Țivlea spunea...

Accesați link-ul de pe cuvântul „aici”, din josul postării. Succes!

Unknown spunea...

Multumesc pentru materiale,sunt utile si atractive pentru copii.Felicitari!

Elena Pop spunea...

Utile si frumos facute. Multumesc!
Sa aveti un an scolar plin de bucurii!

Loreta Țivlea spunea...

Mulțumesc frumos, Elena! Sper să ne mai întâlnim pe aici și pentru alte idei. Cele bune și un an școlar ușor vă doresc!

Trimiteți un comentariu