vineri, 27 iunie 2014

Despre omenie

Ştiai că există un Campionat Mondial al Echipelor Canine de Salvare? Mai mult decât atât, România a reuşit să se califice la ediţia din acest an, care se va desfăşura în Italia, între 20 şi 24 august. Din păcate, nu au susţinerea financiară necesară pentru a merge până în Italia.

Aceasta este  ştirea pe care am citit-o în una din zilele trecute. O stire seacă la prima vedere, dar care ascunde un adevăr dureros. Oameni minunaţi, oameni care fac voluntariat din pasiune, oameni la care întindem mâinile spre a fi ajutaţi, atunci când suntem în nevoie, au la rândul lor nevoie de ajutor!
Putem fi la rându-ne voluntari. Câştigul, dacă se poate gândi cineva şi la acest aspect, este enorm. Putem fi un exemplu în ochii copiilor noştri şi ştim bine care este puterea exemplului.
Ne educăm copii aşa cum ştim mai bine. Îi învăţăm să fie respectuoşi, să salute vecinii, să mănânce civilizat, să traverseze în siguranţă strada, să înveţe pentru a deveni oameni, dar...uităm să le predăm adevărata lecţie, aceea despre omenie. Lecţia despre voluntariat nu face parte dintre temele predate în cei şapte ani de acasă sau din curricula şcolară.
Le reproşăm copiilor că nu au simţ civic, dar nu-i de datoria noastră să le arătăm cum se face? Ce-ar fi dacă am încerca să practicăm, înainte de a predica?
Vă invit, dragi colegi de generaţie ori mai vârstnici, dar şi mai tineri părinţi, să facem un exerciţiu de de voinţă şi să susţinem Centrul National de Educare Canină (https://www.facebook.com/centruleducarecanina.cdec) să participe la Campionatul  Mondial al Echipelor Canine de Salvare. Ei ne vor reprezenta pe noi toţi. Ne vor face mândri pe toţi că suntem români ca şi ei. Şi atunci când, cu ochii plini de lacrimi, ne vom vedea copilul că nu trece nepăsător pe lângă “durere”, vom şti că am reuşit! Da, noi, adulţii de astăzi, seniorii de mâine, n-am omis un aspect: Să-i  învăţăm să fie OAMENI.
Dacă vreţi să gustaţi împreună cu copiii dumneavoastră din satisfacţia pe care ţi-o oferă simplul gest de a ajuta pe cineva, dacă vreţi să-i învăţaţi “cum se face”, puteţi dona oricât, folosind conturile:
Asociatia Centrul National de Educare Canina, banca BRD sucursala Craiova,
cod IBAN : RO17BRDE170SV85727541700 – cont în euro, SWIFT : BRDEROBU,
cod IBAN: RO06BRDE170SV37720521700 – cont în lei. 

Ei sunt participanţii!

Îi iubesc, îi adopt virtual pe toţi şi le doresc mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu