marți, 14 octombrie 2014

Lapte de soia făcut în casă

Vorbeam, cu ceva vreme în urmă, cu una dintre colege şi-mi spunea cum prepară în casă laptele de soia. Mi s-a părut interesantă ideea, căci despre beneficii nici nu trebuie să discut. Cu siguranţă, dacă mai punem la socoteală şi faptul că este fără aditivi alimentari şi din soia care nu este modificată genetic, căci astfel de soia trebuie cumpărată, sănătatea noastră nu va avea decât de câştigat. Acest aliment reduce nivelul colesterolului, reduce hipertensiunea arterială, împiedică dezvoltarea anumitor celule canceroase, menţine densitatea osoasă, întăreşte sistemul imunitar, controlează nivelul glicemiei la diabetici, reduce inflamaţiile.

Iată cum trebuie procedat:

1. Se pun boabele de soia (500 g) într-un bol şi se acoperă cu apă, lăsându-le la înmuiat de seara până dimineaţa.

2. Boabele rehidratate se scurg de apa în care au stat, se clătesc, se pun în altă apă rece şi se fierb, nu mai mult de două minute din momentul în care lichidul începe să clocotească. Astfel, se inactivează enzimele care dau mirosul specific de soia, însă dacă continuaţi fierberea, se îngreunează extracţia proteică.

3. Se strecoară, se introduc în blender şi se adaugă o cantitate dublă de apă. Se mixează până la omogenizare şi din acest moment aveţi două variante de lucru: fie strecuraţi laptele înainte de a-l pune la fiert, fie puteţi să faceţi acest lucru la final, după ce este luat de pe foc. Aşezaţi din timp vasul cu apă (4 litri) la fiert şi amestecaţi cu compoziţia din blender.

4. Compoziţia astfel obţinută se aşază la foc temperat, cca. 20 de minute, având grijă să îndepărtaţi spuma care se ridică şi să amestecaţi pentru a nu se prinde de vas.

5. Când laptele este fiert, se adaugă cubuleţe de măr sau un baton natural de vanilie. După ce se răcoreşte, puneţi un tifon curat deasupra unei strecurători şi strecuraţi laptele. Pulpa rezultată o puteţi păstra şi folosi la alte preparate (budincă, pâine, clătite).

6. Păstraţi laptele la frigider, până la cinci zile de la momentul în care l-aţi produs.

Personal, nu sunt vegetariană, dar pentru persoanele care au adoptat un astfel de stil de viaţă, există Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni, un supliment alimentar care îi dă organismului vitaminele şi mineralele de care are nevoie.
http://www.vegetarian-aktiv.ro/index.php?t=recomandari#top
 

Un comprimat conţine: 2,2 mg Vitamina B1, 2,8 mg Vitamina B2, 1,4 mg Vitamina B6, 5 μg Vitamina B12, 5 μg Vitamina D3, 400 mg Calciu, 5 mg Zinc, 10 mg Fier, 100 μg Iod.

Pentru cei interesaţi, Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni poate fi achiziţionat folosind voucerul din dreapta. Acesta va asigură o reducere de 20% din preţ.

Cu acest articol m-am alăturat campaniei Fii Activ cu Doppelherz®aktiv Pentru Vegetarieni (http://www.vegetarian-aktiv.ro/).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu