luni, 3 noiembrie 2014

Ce ştii despre printarea 3D?

Printarea 3D sau „additive manufacturing” (prelucrarea cumulativă) este metoda prin care se poate fabrica orice, de la obiecte simple, mulaje, jucării până la mecanisme perfect funcţionale, toate folosind o simplă imprimantă.

În procesul de printare 3D materialul folosit (răşină, plastic, material amestec, etc), este aşezat în straturi succesive pentru a forma un obiect 3D. Regula fundamentală pe care se bazează printarea 3D este tehnica aditivă (strat-cu-strat). Astfel, tu imaginezi un obiect şi prin printare 3D, el poate prinde viaţă.

Domeniile care utilizează printarea 3D sunt din cele mai diverse. De avantajele sale se bucură ingineri, arhitecţi, arheologi, designeri, profesionişti din domeniul medicinei, educaţiei, etc. Imaginaţi-vă cum implanturile medicale printate 3D vor salva, în viitor, mii de vieţi. 

Care sunt avantajele folosirii printării 3D?

1. Se reduc atât timpul cât şi costurile necesare realizării unui produs. La realizarea unui produs prin printare 3D nu sunt necesare nici matriţe şi nici nu este necesar vreun procedeu de asamblare a produsului. Durata de fabricaţie constă în timpul necesar printării 3D a produsului. Astfel, un obiect de mici dimensiuni poate fi realizat şi livrat în doar cateva ore.

Deşi printarea 3D reprezintă viitorul, ea nu reprezintă, încă, un substitut pentru metodele tradiţionale de producţie de masă.

2. Costul de producţie este determinat doar de volum. La baza calculării costului de fabricaţie al unui produs stă exclusiv volumul de material utilizat, indiferent de complexitatea acestuia.

3.Printarea 3D se remarcă prin înaltă acurateţe în execuţia produselor comandate. Spre exemplu, textura obiectelor printate cu rasină lichidă este de o mare fineţe şi deosebită estetică – 0.1 mm.
Printarea 3D (detalii: http://www.print3dbucuresti.ro/) este pe cale să ne schimbe radical viaţa. Deci, este timpul să profităm. 

Mă gândeam câte lucruri inedite aş putea realiza prin această metodă inovatoare. De la mulajele sau materialele didactice atât de necesare, până la jucării sau cadouri unicat pentru persoanele dragi, toate ar putea fi reale, la doar un click distanţă, mai ales că pentru printare cu materiale PLA şi ABS plăteşti cu 20% mai puţin în săptămâna 21 – 28 noiembrie. Print 3D Bucuresti îţi dă posibilitatea de a experimenta ceva nou. Profită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu