duminică, 1 februarie 2015

Inimioare pentru Valentine's Day

Valentine's Day este un bun prilej de a discuta cu copiii despre sentimente pozitive, acceptare și dragoste față de oameni.

Valentin este simbolul jertfei pentru iubire, iar povestea sa este una interesantă:

Despre Valentin, legenda spune că a fost preot în timpul persecuției lui Claudiu. Claudiu al II-lea, împărat și războinic roman, a interzis căsătoriile gândind că astfel bărbații din Roma vor deveni luptători îndârjiți.

Valentin credea că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu și că nimeni nu ar trebui să se opună. Astfel, îi căsătorea în secret pe creștini, dar a fost prins și încarcerat. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind "Adu-ți aminte de Valentin al tău." Valentin a fost probabil executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270 e.n.

O altă legendă spune că, aflându-se în închisoare, Valentin s-a îndrăgostit de fiica oarbă a temnicerului căreia i-a redat în mod miraculos vederea. Înainte de execuția sa, Valentin i-ar fi scris acesteia o scrisoare pe care a semnat-o „De la Valentinul tău”.

În 496, Papa Gelasius a oficializat data de 14 februarie ca Ziua Sfântului Valentin. Astăzi, Sfântul Valentin este sărbătorit prin cadouri făcute persoanelor iubite.

Pentru Ziua Sf. Valentin vă propun inimioare, inimioare roz, imprimate pe hârtie colorată.

Materiale necesare:

-rolă hârtie igienică;
-culori de apă;
-hârtie colorată.
Pentru realizarea lucrării nu trebuie decât să îndoiți rola în forma unei inimi și să ștampilați. Umpleți coala colorată cu inimioare și un Valentine's Day fericit vă doresc!

Mult succes!
Cu drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu