marți, 9 iunie 2015

Marea balenă albastră

Pentru că am descoperit că elevilor mei le plac științele, zilele sfârșitului de an școlar le-am dedicat pasiunilor lor. 

În urmă cu ceva timp, am jucat un joc: „ Ce mi-a plăcut/ce nu mi-a plăcut, ce m-a încântat/ce m-a plictisit, ce aș dori să mai fac...în clasa pregătitoare”. „Bătrâneii” mei, căci dispun de un real sfat al bătrânilor în clasa mea, mi-au propus teme științifice. Ei, hai să vezi, și să nu-ți vină să crezi! Eu care credeam că-mi vor propune ieșiri în parc ori desene pe asfalt! Uite cum „mi-au stricat ” ei planurile! Dar zis și făcut. Temele sunt diverse, copilașii interesați, ce-ți mai rămâne decât să faci lucrurile grele și abstracte să pară ușoare și accesibile.

Astăzi au venit la rând viețuitoarele mărilor și oceanelor, cea mai fascinantă fiind balena albastră pe care am și realizat-o la A.V.A.P. Adevărul este că mă pregătisem cu câteva variante de subiect în cazul în care ar fi preferat delfinii ori caracatițele. Cu copiii trebuie să ai tot timpul un as în mânecă, dacă nu-ți dorești să te surprindă nepregătit, căci nu-i mai drept și mai aspru judecător decât copilul. Dacă pe el ai reușit să-l mulțumești, nimic în lume nu-ți mai pare de nerealizat.

Balenele noastre cam așa arată:
Balena albastră
Balena albastră
șablon
Voi cum procedați?
Cu drag,
Loreta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu