vineri, 8 mai 2015

Călător prin Europa

Pentru că mâine este 9 Mai - Ziua Uniunii Europene, am propus elevilor mei o excursie imaginară. Le-am explicat că trebuie să ne facem „bagajele” și să o pornim la pas prin Europa. Și cum astăzi este vineri, avem la dispoziție două zile să cutreierăm țările, iar luni ne vom întoarce cu imagini, informații, suvenire, de pe unde ne-am plimbat.

Un băiețel m-a întrebat drăgălaș: „Doamna, chiar plecăm?” „Da, zic. Cu gândul!” M-a privit nedumerit. „Atunci de unde poze?” L-am lămurit și da, a hotărât „să plece” cu noi prin lume.

Pentru a putea înțelege de ce călătorim de 9 Mai prin țările Uniuni Europene, le-am adus o scurtă prezentare ppt, pe care o puteți găsi aici, apoi am stabilit destinația de vacanță. Doi câte doi au ales câte o țară, deci proiectul le oferă oportunitatea de a lucra în perechi pe timpul weekend-ului.

Gentuțele de călătorie conțin tot ceea ce au considerat că le-ar fi necesar într-o țară străină. Așa am lămurit și cum trebuie echipat bagajul de călătorie. O fetiță îmi spunea că și-a pus și portofelul. Corect! Altfel cum?
Călător prin Europa
Călător prin Europa
geamantanBagajele au fost trimise la destinație. Pentru a nu se rătăci, le-am etichetat. Luni ne întoarcem cu impresii din călătorie. Promit!

Pentru aceia dintre voi care doriți abordarea acestei idei am creat și șablonul geamantanului. Listați pe coală colorată, format A4 și decupați pe linia punctată, apoi pliați pe linia continuă. 
Pe clapa care se formează la interiorul unuia dintre mânere, scrieți destinația de vacanță.

Călătorie plăcută și vouă!
Cu drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu